Kauneushoitola Beauty by Anni

Ripsienpidennykset

Ripsienpidennykset tuovat runsaasti iloa kantajalleen. Pitkäaikaisimmat ripsivakkariasiakkaani ovat käyneet minulla ottamassa ripsienpidennyksiä jopa viisi vuotta ja moni sanookin että niihin jää hyvällä tavalla koukkuun.

Ripset tuovat piristystä ilmeeseen ja ovat kuin kevyt kestomeikki kasvoilla. Silmät ovat tärkeä osa kasvoja ja kun ripset on laitettu, tulee kasvoihin ryhtiä ja ilmettä. Moni ottaa pidennyksiä myös puhtaasti arkea helpottaakseen – aikaa säästyy aamuisin kun meikkiä ei tarvitse laittaa.

Ripsienpidennykset saavat ripset näyttämään pidemmiltä, vahvemmilta ja tuuheammilta. Useimmat asiakkaani ottavat ripsienpidennyksiä niin niiden arkea helpottavan, kuin kasvoja ja ilmettä kohottavan vaikutuksensa vuoksi.

Ripsienpidennysten hyötyjä

Pirteämpi ilme kasvoille – ripsienpidennykset karkoittavat väsyneen ilmeen

Parempi itsetunto – silmien korostaminen parantaa jokaisen kauniita puolia

Raskaiden luomien häivytys – pidennykset avartavat katsetta

Nopeammat arkiaamut – aikaa säästyy, kun ei tarvitse meikata aamuisin

Mitä ripsienpidennysten laitossa tapahtuu?

Ripsienpidennysten laitossa ripsiin liimataan synteettisiä irtokuituja. Ripsienpidennykset liimataan omaan ripseen niin, että luomen ja kuidun väliin jää pienen pieni ”hengitysrako”, eli ei suinkaan luomeen kiinni (kuten yleinen harhaluulo on).

Ripsikuidut liimataan joko yksitellen (klassiset ripset) tai viuhkana (volyymiripset) kiinni omiin luonnonripsiisi. Ripsienpidennysten tai niiden asennuksen ei koskaan kuulu sattua ja oikein asennetut pidennykset eivät tunnu juuri miltään.

Ripsienpidennyksiä laittaessa makaat selälläsi koko laiton ajan silmät kiinni. Alussa pyydän sinua avaamaan silmäsi mahdollisimman isoksi siksi aikaa kun laitan silmiesi alle alaripsien suojaksi geelilaput tai teipit. Tämän jälkeen pyydän sinua sulkemaan silmät ja tämän jälkeen silmiä ei saa avata ennen kuin vasta sitten kun työ on valmis. On todella tärkeää pitää silmät kiinni ja paikallaan, jotta ripsiliimahöyryt eivät ärsytä silmiäsi.

Ripsiliima ei aiheuta vaaraa vaikka avaisit silmät kesken laiton. Se ei siis esimerkiksi valu silmiisi tai mitään muutakaan peruuttamatonta vahinkoa ei pääse syntymään. Syy, miksi silmät on on tärkeää pitää kiinni koko laiton ajan, on se että silmien avautuessa ripsiliiman höyryt pääsevät ärsyttämään silmiäsi. Tämä voi aiheuttaa kirvelyä, vuotamista ja punoitusta.

Kuinka kauan laitto kestää ja miten pitkään pidennykset pysyvät hyvänä?

Ripsienpidennysten laitto kestää yleensä vähintään kaksi tuntia. Kestoon vaikuttaa mm. omien ripsiesi määrä, tiheys ja käytetty tekniikka. Volyymiripset ovat huomattavasti työläämmät kuin klassiset ripset.

Huolto on lyhyempi ja se kestää noin tunnin. Ripsienpidennykset pysyvät hyvänä noin kolme-neljä viikkoa, mikä on tyypillinen huoltoväli.

Vaurioituvatko omat ripset?

Eivät, jos ripset laitetaan oikeaoppisesti.

Ripsilaatuja on erilaisia: lyhyitä, hentoisia, paksumpia, pidempiä ja kaikkea siltä väliltä. On tärkeää, että ripsienlaitossa sinulle käytetään sopivan mittaista ja paksuista kuitua, eivät ripsesi vauroidu pidennysten käyttämisestä millään lailla. Mitä pidempää ja paksumpaa kuitua käytetään, sitä enemmän se painaa ja sitä enemmän se tuo rasitusta luonnonripselle.

Jos omat ripsesi ovat hyvin lyhyet ja hennot rakenteeltaan, et todennäköisesti voi saada megatuuheita ja -pitkiä ripsienpidennyksiä vaurioittamatta omia ripsiäsi. Kerron sinulle aina, jos toivomasi ripset ovat sinun ripsillesi liian raskaat laittaa ja ensisijaisesti suosittelen käyttämään maltillisesti pituutta, jotta omat ripsesi eivät vaurioidu pidennysten takia. 

Joskus erittäin hentoiseen ripseen liimatessa omat ripset voivat ottaa pidennyksistä hiukan itseensä, erityisesti jos ripsiin kohdistuu lisäksi paljon hankausta. Ripset voivat tällöin vaikuttaa hiukan lyhyemmiltä pidenysten jälkeen, mutta kun normaalin kasvusyklin mukaisesti koko rivistö on uusiutunut täysin, palautuvat ripset kyllä ennalleen.

Kuinka saat juuri sellaiset ripset kuin toivot

Minua auttaa suuresti, kun osaat kuvailla minkälaisista ripsistä pidät. Hyvä kommunikointi onkin tärkeää ripsienpidennyksiä ottaessa ja mielelläni näen esimerkiksi myös kuvia ripsistä joista pidät!

Ymmärrän, että ensikertalaisen on todella vaikeaa esittää erityisiä toiveita – kun ripsistä ei ole minkäänlaista kokemusta, on hankala tietää millaiset ripset sopivat juuri itselle. Älä siis huoli, vaikket tietäisi millaiset ripset haluat. Katson sinun silmiesi ja kasvojesi muotoa ja teen juuri sinun piirteitäsi imartelevat ripset.

Erityisen tärkeää on ottaa huomioon omien ripsiesi ominaisuudet eli pituus ja paksuus – jos ripsesi ovat pienet ja hennot, en missään tapauksessa suosittele niihin kovin pitkiä ripsienpidennyksiä. Ne eivät luultavasti pysy kovin hyvin ja omat ripsesi voivat vaurioitua. Teen ripsienpidennykset aina siitä lähtökohdasta, että omien ripsiesi kantokyky ei kärsi pidennyksistä.

Huolloissa ripsien ulkomuotoa voi muokata helposti! Yleensä ensikertalaisen kannattaa lähteä luonnollisemmasta tyylistä ja mahdollisesti lisätä pituutta ja/tai tuuheutta huolloissa. 

Volyymit vai klassiset ripset?

Klassisissa (toisinaan puhutaan myös perinteisistä) ripsissä ripsikuidut ovat paksumpia (yleensä 0.15-0.25 mm) ja niissä liimataan aina yksi kuitu yhteen luonnonripseen. Kuituja tulee siis saman verran, kuin sinulla on omia ripsiä. Klassisia ripsiä voisi harkita silloin, jos omat ripsesi ovat jo luonnostaan todella runsaat ja tuuheat, tai jos haluat että yksittäiset kuidut erottuvat enemmän.

Volyymiripsissä kuidut ovat huomattavasti ohuempia (yleensä 0.03-0.07 mm) ja kevyempiä, mikä mahdollistaa sen että niitä voidaan liimata monta kappaletta yhteen omaan ripseen. Volyymiripsissä käytetään erityistä viuhkatekniikkaa, jonka avulla kuidut saadaan liimattua kauniisti ja kestävästi omaan luonnonripseen.
Volyymiripset ovat paitsi kestävämmät, myös tuuheamman näköiset sekä kevyemmät kuin klassiset ripset.

Volyymiripset ovat monipuolisemmat kuin klassiset, sillä tekijä voi itse määrittää, kuinka monta kuitua silmiin laitetaan. Voit siis saada hyvin luonnolliset tai mahdollisesti jopa todella tuuheat megaripset! Lopputulos riippuu omista ripsistäsi, käytettyjen kuitujen määrästä, niiden kaarevuudesta ja paksuudesta.

Miten pidän ripsistä huolta kotona?

Ripsienpidennykset pysyvät hyvänä, kunhan muistat kohdella niitä hellävaraisesti. Ripsikuidut liimataan käsityönä ripsiin ja vaikka liimasidos on hyvin vahva, voi sen pitoa heikentää vääränlaisella kotihoidolla. En voi antaa takuuta ripsien pysyvyydelle, jos ripsiä hoidetaan väärin kotona.

Ripsienpidennysten kotihoito-ohjeet:

 

 • Älä hankaa ripsienpidennyksiä, hankaus voi heikentää ripsienpidennysten pysyvyyttä ja vaurioittaa omia ripsiäsi
 • Älä myöskään koskettele ripsienpidennyksiä turhaan. Sormista kulkeutuu helposti likaa ripsiin ja mekaaninen koskettelu voi heikentää ripsien pysyvyyttä, tuo rasitusta luonnonripselle ja aiheuttaa niiden heikentymistä ja ennenaikaista tippumista
 • Pese ripsienpidennykset kerran päivässä niille tarkoitetulla puhdistusaineella. Meiltä saat mukaasi alkulaiton yhteydessä puhdistusaineen mukaasi
 • Harjaa ripset tarvittessa ojennukseen ripsiharjalla, mutta vältä liikaa harjausta. Älä harjaa märkiä ripsiä.
 • Älä käytä silmiesi lähellä mitään öljyä sisältävää tuotetta. Öljy heikentää merkittävästi ripsienpidennysten pysyvyyttä
 • Älä käytä ripsien puhdistukseen vanupuikkoja tai vanulappuja. Irtonainen vanu jää helposti kiinni pidennyksien tyveen
 • Jos meikkaat silmiäsi, käytä ehdottomasti aina vesiliukoista meikkiä. Vedenkestävä meikki vaatii aina voimakkaammat (usein öljyä sisältävät) meikinpoistoaineet ja rajummat otteet, joten vedenkestävää meikkiä on todella vaikea saada silmistä pois pidennyksiä vahingoittamatta
 • Älä käytä ripsiväriä ripsienpidennysten kanssa (alaripsiin voi laittaa ripsiväriä)
 • Ripsienpidennyksille paras nukkuma-asento on selällään. Kyljellään tai erityisesti mahallaan nukkuessa ripset saattavat hankautua tyynyyn
 • Älä koskaan kisko ripsienpidennyksiä
 • Ripsienpidennykset pysyvät yleensä sitä parempana, mitä vähemmän niihin kiinnittää huomiota. Tarkoitan tällä sitä, että mitä vähemmän hipelöit, hierot ja koskettelet pidennyksiäsi, sitä parempi! 🙂

Tekemiäni ripsienpidennyksiä

Usein kysytyt kysymykset ripsienpidennyksistä

Kyllä on, kun sen tekee koulutuksen saanut ammattilainen. Teen ripsienpidennykset jokaiselle asiakkaalle huolellisuutta noudattaen, olen käynyt aiheeseen liittyen useita koulutuksia ja tehnyt ripsiä useita vuosia. Huolehdin aina siitä, että ripsienpidennykset ovat sinulle turvalliset.

Väärin laitetut ripsienpidennykset voivat myös vaurioittaa omia ripsiäsi. Huolehdin aina, että käytän sinulle sopivan pituisia kuituja, jotka eivät vahingoita omia ripsiä.

On hyvä ymmärtää, että ripsiliima on kemikaali, joka voi aiheuttaa allergiaa. Ripsiliima-allergia voi syntyä jo ensimmäisestä laittokerrasta tai vasta vuosien kuluessa, mutta useimmille ei allergiaa tule koskaan.

Klassisissa (toisinaan puhutaan myös perinteisistä) ripsissä ripsikuidut ovat paksumpia kuin volyymeissa ja niissä liimataan aina yksi kuitu yhteen luonnonripseen. Kuituja tulee siis määrällisesti saman verran, kuin sinulla on omia ripsiä silmissäsi. Klassisia ripsiä voisi harkita silloin, jos omat ripsesi ovat jo luonnostaan runsaat ja tuuheat, tai jos haluat että yksittäiset kuidut erottuvat enemmän. Yksittäinen klassinen kuitu on paksu ja joustamattomampi kuin ohuenohut volyymikuitu.

Volyymiripsissä taas kuidut ovat huomattavasti ohuempia ja kevyempiä, mikä mahdollistaa sen että niitä voidaan liimata monta kappaletta yhteen omaan ripseen. Volyymiripsissä käytetään erityistä viuhkatekniikkaa, jonka avulla kuidut saadaan liimattua kauniisti ja kestävästi omaan luonnonripseen.

Volyymiripsillä saadaan tuuheampi lopputulos kuin klassisella tekniikalla ja yleensäkin volyymiripset ovat monipuolisemmat kuin klassiset, sillä tekijä voi itse määrittää, kuinka monta kuitua silmiin laitetaan. Volyymi tekniikkana mahdollistaa sekä hyvin luonnolliset että mahdollisesti jopa todella tuuheat megaripset!

Lopputulos riippuu omista ripsistäsi, käytettyjen kuitujen määrästä, niiden kaarevuudesta ja paksuudesta.

Noin 3-4 viikon välein.

Puhdista ripsesi huolellisesti ja huolehdi, ettei niissä ole meikinjäämiä tai muuta likaa. Ripsienpidennykset eivät pysy kiinni likaisissa ripsissä ja en voi antaa takuuta ripsien pysyvyydelle jos niitä ei ole puhdistettu hyvin.

Älä laita nutturakampausta tai poninhäntää, vaan kannattaa jättää hiukset auki. Ponnari, pinnit ja nuttura alkavat painaa takaraivoa herkästi. Myös hupparin huppu saattaa olla hiukan epämukava ripsienlaitossa.

Kannattaa ehkä myös käydä vessassa ennen ripsienlaittoa. Alkulaitto voi kestää yli kaksi tuntia ja huolto noin tunnin.

Saa, kunhan ripsien laiton yhteydessä käytetään ripsiliiman kuivattajaa, eli nanomisteriä. Kuivattaja/nanomister asettaa ripsiliiman niin, että ripset voi kastella vaikka heti laiton jälkeen. Hoitolassani on käytössä nanomister, joten jos käyt minulla ripsien laitossa, voit kastella ripset jo samana päivänä.

Ripsienpidennykset laitetaan niin, että asiakas makaa selällään hoitopedillä silmät kiinni samalla kun tekijä laittaa ripsienpidennyksiä. Ripsienpidennysten laitossa pyydän sinua ensin avaamaan silmät siksi aikaa, että laitan sinulle silmien alle geelilaput/teipit, joilla saadaan alaripset piiloon. Tämän jälkeen pyydän sinua sulkemaan silmät, valmistelen välineet ja aloitan ripsien laiton. Tämän jälkeen silmiä ei saa avata ennen kuin työ on täysin valmis.

Ripsienpidennysten laitossa sinun täytyy olla mahdollisimman paikallaan ja pitää silmät tiukasti, mutta levollisesti kiinni (ei silmän jännittämistä/rutistamista). Laittoa ei tarvitse jännittää ollenkaan, sillä se ei satu tai tunnu muutoinkaan epämiellyttävältä. Voit ottaa koko laiton ajan täysin rennosti ja mitä rennompana pystyt pitämään silmäluomesi, sitä parempi – tämä helpottaa ripsienpidennysten laittoa. Runsas kofeiinin nauttiminen saattaa tehdä luomista ”levottomat”, joten ei välttämättä kannata nauttia kofeiinia juuri ennen ripsien laittoa.

Kyllä voit, ripsien laiton aikana on mukavakin jutella ja aika menee usein rattoisammin. Vältä kuitenkin isoja liikkeitä ja ylimääräistä heilumista ja yritä pitää kasvosi muutoin mahdollisimman paikallaan. Joillakin ihmisillä luomet liikkuvat helposti puhuessa ja tämä voi hankaloittaa ripsien laittoa – tästä kyllä kerron sinulle jos sinun kohdallasi on näin.

Myös jos luomesi raottuvat laiton aikana, saattavat silmäsi ärtyä ripsiliimahöyryistä ja se voi aiheuttaa kirvelyä, silmien vuotamista ja punoitusta. Se on kyllä ohimenevää eikä ole vaarallista, mutta voi olla epämiellyttävää. Silmien runsas vuotaminen voi vaikuttaa ripsienpidennysten pysyvyyteen negatiivisesti.

Ilman muuta saat! Se ei haittaa laittoa millään tavalla.

2-3 päivää, max viikkoa ennen tärkeää päivää. Jos silmäsi ovat herkät ja/tai punoittavat helposti, kannattaa väliin jättää ainakin yksi päivä, jotta mahdollinen ripsiliiman aiheuttama punoitus ehtii laskea.

Jos olet ensimmäistä kertaa ottamassa ripsienpidennykset ja et ole varma, millaiset pidennykset haluat ja/tai haluat muutenkin päästä testailemaan ripsiä hyvissä ajoin, niin voithan ottaa alkulaiton vaikkapa useaa kuukautta ennen juhlapäivää ja ajoittaa huollot niin, että ripset tulee huollettua juuri ennen juhlaa. Jokaisessa huollossa ripsiä voidaan muokata haluamaasi suuntaan.

Varaa aika nettiajanvarauksesta: