Kauneushoitola Beauty by Anni

Miksi ripsienpidennykset eivät pysy?

Ripsienpidennykset on suosittu kauneushoito, jolla saa pitkät ja tuuheat ripset ilman ripsivärin tarvetta. Joskus voi käydä niin, että ripsienpidennykset eivät kuitenkaan pysy toivotulla tavalla.

On useita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa ripsienpidennysten heikkoon pysyvyyteen. Näitä tekijöitä voivat olla sekä asiakkaasta itsestään että ripsienpidennyksiä tarjoavasta liikkeestä riippuvia.

Tässä artikkelissa kerron yleisiä syitä, jotka johtavat ripsienpidennysten heikkoon pysyvyyteen.

Asiakkaasta johtuvat syyt

Ripsienpidennykset
  1. Vääränlainen kotihoito: Ripsienpidennykset vaativat oikeanlaista kotihoitoa niiden hyvän pysyvyyden takaamiseksi. Vääränlainen kotihoito voi heikentää liimauksen kestävyyttä ja saada pidennykset irtoamaan ennenaikaisesti. Älä koske ripsiisi ikinä likaisin käsin ja käsittele niitä muutenkin hellävaroen. Pese ne myös hellävaraisesti joka päivä.
  2. Ripsien pesemättömyys: Olen huomannut, että monesti asiakkaat välttelevät ripsien pesemistä peläten pidennysten irtoamista. Itse asiassa ripsien pesemättömyys altistaa ripsien tippumiselle – ripsien päivittäinen puhdistus on erittäin tärkeää, sillä se estää ripsienpidennyksiin kertyvän lian, öljyn ja meikinjäämien kertymisen ripsiin. Lika taas aiheuttaa liimasidoksen haurastumista ja ripset irtoavat helposti. Valitse ripsillesi hellävarainen ripsienpidennyksille tarkoitettu puhdistusaine.
  3. Öljypohjaisten tuotteiden käyttö: Öljypohjaiset meikit, voiteet ja puhdistustuotteet voivat heikentää ripsienpidennysten liimausta ja aiheuttaa niiden irtoamista. Vältä öljypohjaisten tuotteiden käyttöä ripsissä, ja varmista, että käytät ripsille tarkoitettuja tuotteita, jotka eivät vahingoita pidennyksiä.
  4. Silmien hierominen: Voimakas silmien hierominen heikentää ripsienpidennysten pysyvyyttä. Vältä siis hankaamista silmiäsi kun sinulla on ripsienpidennykset.
  5. Nukkuminen sellaisessa asennossa, jossa ripset osuvat tyynyyn: Etenkin mahallaan nukkujat, tämä koskee eritoten teitä! Jos ripset hieroutuvat yöllä tyynyyn, saavat ne osakseen rasitusta joka voi saada ripset pysymään huonosti.

Tekijästä johtuvat syyt

Ripsienpidennykset
  1. Väärälainen asennus: Ripsienpidennysten teko vaatii taitoa ja ammattitaitoa, joka kehittyy vain ajan myötä ja tarkkaa huolellisuutta noudattamalla ihan alusta lähtien. Ripsien asennuksessa on tärkeää osata käyttää juuri sopiva määrä liimaa (ei liikaa, mutta ei myöskään liian vähän) ja osata  tehdä liimauksesta kestävä niin, että kuitu/viuhka ei irtoa ripseltä ennenaikaisesti.
  2. Huonolaatuiset tai tekniikkaan nähden väärälaiset tarvikkeet: Markkinoilla on valtava määrä erilaisia ripsikuituja, -viuhkoja ja liimoja ja niiden laatu vaikuttaa olennaisesti ripsien pysyvyyteen. Laadukkaat ripsenpidennykset, jotka on laitettu laadukkaalla ripsiliimalla pysyvät pidempään. Myös oma ripsienlaittotekniikka ja -taidot on huomioitava tarvikkeiden valinnassa: Esimerkiksi liian nopea liima aiheuttaa sen, että liima ehtii huomaamatta hitusen kuivahtaa jo matkalla luonnonripselle ja tällöin liimasidoksesta ei tule kestävä.
  3. Liian suuri paino luonnonripsille: Jos ripsiin liimataan liian pitkät ja raskaat pidennykset suhteessa niiden laatuun, voivat pidennykset aiheuttaa omien ripsien katkeamista ja liimauksen pettämistä. Ammattitaitoinen ripsiteknikko osaa valita oikean pituiset ja painoiset pidennykset omiin ripsiisi sopivaksi.
  4. Väärä asennuskohta: Jos ripsienpidennykset liimataan väärään kohtaan, kuten liian kauas luomenreunasta, muuttuu pidennysten painopiste niin että pidennykset tuovat ylimääräistä rasitusta luonnonripselle. Tämä voi aiheuttaa pidennysten ennenaikaista tippumista ja omien ripsien heikentymistä
  5. Liiallinen tai liian vähäinen ilmankosteus: Ilmankosteus ja lämpötila vaikuttavat olennaisesti liiman toimivuuteen. Tekijän on osattava ottaa huomioon ilmankosteuden vaihtelu ja vaihdettava tarvittaessa liimaa ympäristön olosuhteiden mukaan – tai hankittava liiketilaan ilmankosteuttaja tai -kuivaaja.

Mitä voin tehdä itse, jotta ripseni pysyvät mahdollisimman hyvänä pitkään?

Ripsienpidennykset

1. Pidä ripset puhtaina

Puhdista ripsesi päivittäin hellävaraisesti. Käytä ripsille tarkoitettua puhdistusainetta. Älä käytä öljypohjaisia tuotteita, sillä ne heikentävät liimasaumaa ja saavat pidennykset irtoamaan.

2. Vältä hieromista ja hankaamista

Vältä ripsien hieromista tai hankaamista, sillä tämä voi vahingoittaa sekä omia ripsiä että pidennyksiä. Jos silmiäsi kutittaa tai ne ovat ärtyneet, yritä silmiä hieroessasi välttää ripsien koskettamista. Koske ripsiisi aina vain puhtain käsin tai ripsiharjalla.

3. Vältä öljypohjaisten tuotteiden käyttöä

Vältä öljypohjaisten meikkien, voiteiden ja puhdistustuotteiden käyttöä ripsissä. Öljy heikentää liimasaumaa ja saa pidennykset irtoamaan ennenaikaisesti.

4. Huomioi nukkuma-asento

Vältä nukkumista mahallaan, sillä tämä voi aiheuttaa ripsien hankautumista tyynyyn ja pidennyksien irtoamista. Yritä nukkua selällään tai sivuttain niin, että ripset eivät koskisi tyynyyn ollenkaan.

5. Älä taivuta ripsiä tai käytä ripsiväriä

Vältä ripsien taivuttamista, sillä tämä voi vahingoittaa sekä omia ripsiä että pidennyksiä. Ripsienpidennykset ovat jo itsessään kaarevat ja tuovat ripsiin kauniin kaarevuuden. Älä myöskään pilaa ripsiäsi ripsivärillä! Jos meikkaat silmiä (esim. rajaukset) käytä aina vain vesiliukoisia meikkejä.

6. Huollata pidennykset säännöllisesti

Ripsienpidennysten huolto on tärkeää, jotta ne säilyvät kauniina mahdollisimman pitkään. Suositeltu huoltoväli on yleensä 3-4 viikkoa. Huolloissa pidennykset täydennetään ja vanhat liimasidokset tarkistetaan.

Noudattamalla näitä ohjeita varmistat, että ripsienpidennyksesi pysyvät kauniina ja kestävinä mahdollisimman pitkään. 

Yhteenveto

Ripsienpidennykset

Ripsienpidennysten heikkoon pysyvyyteen voi vaikuttaa useita eri tekijöitä, jotka ovat sekä asiakkaasta itsestään että ripsienpidennyksiä tarjoavasta liikkeestä riippuvia. Vääränlainen kotihoito, ripsien pesemättömyys, öljypohjaisten tuotteiden käyttö, mahallaan nukkuminen ja muut huonot tottumukset voivat aiheuttaa ripsienpidennysten irtoamista. Samoin väärälainen asennus, huonolaatuiset ripsenpidennystarvikkeet, liian suuri paino ripsille, heikko liimasauma ja väärä painoposte, jotka vaikuttavat pidennysten pysyvyyteen.

Jotta saat pitkäkestoiset ja näyttävät ripsienpidennykset, valitse ammattitaitoinen ja luotettava ripsientekijä, jotta asennus tehdään oikein ja laadukkailla tuotteilla. Noudata myös huolellisesti kotihoito-ohjeita.  Kun hoidat ripsiäsi huolellisesti ja annat niille asianmukaista huomiota, voit nauttia kauniista ja näyttävistä ripsistä pitkään!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä artikkelit: