Kauneushoitola Beauty by Anni

Ripsienpidennykset – Kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää ripsienpidennyksistä

Ripsienpidennykset

Onko sinulla haaveissa ripsienpidennykset, mutta et ole ihan varma ovatko ne sinulle sopiva vaihtoehto? Olet tullut oikeaan paikkaan! Jokaisen ripsienpidennyksiä harkitsevan on tärkeää tietää muutamat perusasiat ennen niiden ottamista. Tässä artikkelissa vastaan minulta kaikkein yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin koskien ripsienpidennyksiä.

Luettuasi tämän artikkelin tiedät...

 • Mitä ripsienpidennykset ovat
 • Sopivatko ne sinulle
 • Miten ne laitetaan
 • Kuinka sinun tulee valmistautua ripsienpidennysten laittoon
 • Kuinka hoidat ripsienpidennyksiäsi oikeaoppisesti kotona

Olen laittanut asiakkailleni ripsienpidennyksiä yli seitsemän vuoden ajan, ja nämä teemat ovat tulleet hyvin tutuksi. Teen suurimmalle osalle asiakkaistani volyymiripsienpidennyksiä käsintehdyillä viuhkoilla ja matkan varrella on tullut opittua yhtä sun toista.

Eiköhän hypätä suoraan asiaan! 🙂

 

Mitä ripsienpidennykset ovat?

 

Ripsienpidennykset ovat synteettisiä irtokuituja, joita liimataan omiin luonnonripsiin kiinni. Yleinen harhaluulo on se, että kuidut liimataan luomeen kiinni, mikä ei suinkaan pidä paikkaansa. Jotta ripsienpidennykset toimisivat niin kuin pitääkin, ne liimataan omaan ripseen niin, että luomen ja kuidun väliin jää pienen pieni ”hengitysrako”.

Ripsienpidennykset saavat ripset näyttämään pidemmiltä, vahvemmilta ja tuuheammilta. Useimmat asiakkaani ottavat ripsienpidennyksiä niin niiden arkea helpottavan, kuin kasvoja ja ilmettä kohottavan vaikutuksensa vuoksi:

 • Pidennykset tuovat eloa katseeseen

 • Pidennykset piristävät väsynyttä ilmettä

 • Pidennykset nopeuttavat arkiaamuja, sillä silmiä ei tarvitse meikata lainkaan. Myös jokailtainen ripsivärin pesurutiini jää kokonaan pois pidennyksien ansiosta.

 

Kuinka ripsienpidennykset laitetaan? Sattuuko se?

Ripsienlaittajasi liimaa ripsikuidut (tai volyymien ollessa kyseessä ripsiviuhkat) yksitellen kiinni omiin luonnonripsiisi. Ripsienpidennysten tai niiden asennuksen ei koskaan kuulu sattua ja oikein asennetut pidennykset eivät tunnu juuri miltään.

Kipua voi aiheuttaa mm. liian kovakourainen laitto tai ripsikuitujen liimaaminen luomeen kiinni. Liian lähelle luomea tai luomeen kiinni liimatut kuidut aiheuttavat myös myöhemmin kutinaa, kiristyksen tunnetta ja jopa kipua.

Kuidut liimataan yksitellen jokaikiseen täysikasvuiseen luonnonripseen, joten työ vaatii tarkkaa kättä ja pitkäjänteisyyttä. Sinun kannattaakin valita oma ripsienlaittaja huolella, jotta voit olla varma siitä, että pidennysten ottaminen on turvallista.

Vaurioituvatko omat ripset pidennyksistä?

Ripsilaatuja on paljon erilaisia: lyhyitä, hentoisia, paksumpia, pidempiä ja kaikkea siltä väliltä. Hyvä ripsimuotoilija osaa katsoa juuri sinun ripsiisi sopivat kuidut ja suositella eri vaihtoehtoja.

Jos ripsienlaittajasi käyttää sopivan mittaista ja paksuista kuitua, eivät ripsesi vauroidu pidennysten käyttämisestä millään lailla. Mitä pidempi ja paksumpi kuitu on käytössä, sitä enemmän se painaa ja sitä enemmän se tuo rasitusta luonnonripselle. Jos omat ripsesi ovat hyvin lyhyet ja hennot rakenteeltaan, et todennäköisesti voi saada megatuuheita ja -pitkiä ripsienpidennyksiä vaurioittamatta omia ripsiäsi. Kuuntele siis aina ripsimuotoilijaasi, kun hän suosittelee sinulle sopivaa mittaa ripsienpidennyksiin!

Joskus erittäin hentoiseen ripseen liimatessa omat ripset voivat ottaa pidennyksistä hiukan itseensä, erityisesti jos ripsiin kohdistuu paljon hankausta. Ripset voivat tällöin vaikuttaa hiukan lyhyemmiltä, mutta kun normaalin kasvusyklin mukaisesti koko rivistö on uusiutunut täysin, palautuvat ripset kyllä ennalleen.

Mitä ripsienlaitossa tapahtuu?

Ihan ensin ripsienlaittajasi pyytää sinut ripsipedille makoilemaan. Usein on kohteliasta kysyä, otetaanko kengät hoidon ajaksi pois, sillä tämän suhteen eri hoitoloissa on eri käytännöt. Itse toivon asiakkaideni ottavan kengät pois ennen kaikkea mukavuussyistä (etenkin talviaikaan jaloille tulee varmasti hiki parituntisen ripsienlaiton aikana), mutta toki hoitolakin pysyy hiukan siistimpänä, jos ulkokengillä ei liikuta sisällä ainakaan rapaiseen vuodenaikaan. Älä kuitenkaan huoli, sinua ohjeistetaan kyllä kaikessa. 🙂

Sitten ripsienlaittajasi todennäköisesti kysyy sinulta toiveistasi, varaudu vastaamaan ainakin seuraaviin kysymyksiin:

 • Toivotko ripsienpidennyksiltäsi näyttävää vai luonnollisempaa lopputulosta?
 • Haluatko, että ripsesi näyttävät tuuheammilta vai pidemmiltä (vai molemmat)?

Mitä tarkemmin osaat kuvailla toiveitasi, sitä helpommin laittajan on tehdä sinulle juuri toivomasi ripset. Myös esimerkkikuvien näyttäminen on erittäin hyvä idea!

Kun makaat pedillä ja ripsienlaittajasi on hiukan haastatellut sinua toiveistasi, seuraavaksi hän pyytää sinua avaamaan silmät ja katsomaan yläviistoon. Tällä tavoin hän saa kiinnitettyä alaripsiesi päälle geelilaput tai teipit, jolla alaripset peitetään. Tämän jälkeen voit sulkea silmät (älä huoli, laittaja neuvoo sinua huolellisesti siinä, minne päin pitää katsoa ja milloin sulkea silmät).

Kun ripsimuotoilija on varmistanut, että geelilaput/teipit on hyvin paikoillaan, hän aloittaa ripsien laiton. Eri laittajat tekevät jokainen omalla tyylillään ja eri järjestyksessä asiat, mutta itse tässä vaiheessa puhdistan asiakkaan ripset esikäsittelyaineella ja sen jälkeen teen muutaman valmistelun: kiinnitän toiseen kämmenselkääni ripsikuitunauhat sekä valmistelen liiman. Tämän jälkeen itse laitto voi alkaa.

Itse ripsien laitto ei tunnu juuri miltään ja voit täydellisesti rentoutua samalla kun ripsimuotoilijasi loihtii sinulle upeat säihkysilmät. Tärkeää on, että pidät silmäsi kiinni koko laiton ajan.

Jotkut asiakkaat voivat kokea olonsa hiukan hermostuneeksi ensimmäisellä kerralla: ”Miten maltan pitää silmiäni kiinni koko laiton ajan?” Usko pois, se on helppoa ja oikeastaan aika ihanaa. Kun olet tottunut tilanteeseen, ripsienlaitto on rentouttavaa hemmottelua – Mikäs sen ihanampaa, kuin mukavasti lepäillä silmät kiinni ja ottaa muutaman tunnin ihan kokonaan itsellesi? Moni asiakkaani kuvailee ripsienlaittoa jopa erittäin meditatiiviseksi hetkeksi, sillä samalla ei voi puuhata mitään muuta.

Minun hoivissani saat kuunnella rentouttavaa instrumentaalimusiikkia samalla kun ripsienpidennyksiä laitetaan, tai toki voit ottaa mukaasi omat kuulokkeet ja kuunnella mieluistasi musiikkia tai vaikkapa äänikirjaa. Juttelen myös erittäin mielelläni asiakkailleni samalla kun teen pidennyksiä, eli jos olet juttutuulella, niin anna palaa vain!

Kuinka valmistaudun ripsienlaittoon?

Varmista, että ripsesi ovat täysin puhtaat, sillä likaisessa ripsessä pidennykset eivät pysy hyvin. Erityisesti volyymiripsien laitto voi kestää helposti parikin tuntia ja yli, niin voi olla hyvä idea käydä vessassa myös ennen laittoa.

Miksi ripsienpidennyksiä pitää huoltaa? Ja kuinka usein huollossa tulee käydä?

Koska kuidut liimataan luonnonripsiin kiinni, ne myös lähtevät irti sitä mukaa kun omat ripset uusiutuvat. Normaali ripsien uusitumisväli on 60 päivää tai vähän enemmänkin, eli noin 2-3 kuukautta menee siihen, että koko ripsirivistö on uusiutunut kokonaan. Tämän takia ripsienpidennykset huolletaan 2-5 viikon välein, jolloin kiinnitykset tarkistetaan ja tippuneiden kuitujen tilalle lisätään uusia.

Minun asiakkaistani suurin osa käy ripsihuollossa 3 viikon välein. Tärkeää on, että pidennyksiä on vielä runsaasti jäljellä silloin, kun menet huoltoon.

Volyymiripset vai klassiset ripset?

Ripsienpidennyksiä on kahdenlaisia: volyymiripsiä ja klassisia. Lisäksi voidaan tehdä näiden kahden sekoituksena myös hybridiripsiä.

Klassisissa (toisinaan puhutaan myös perinteisistä) ripsissä ripsikuidut ovat paksumpia kuin volyymeissa (yleensä 0.12-0.20 mm) ja niissä liimataan aina yksi kuitu yhteen luonnonripseen. Kuituja tulee siis saman verran, kuin sinulla on omia ripsiä. Klassisia ripsiä voisi harkita silloin, jos omat ripsesi ovat jo luonnostaan runsaat ja tuuheat, tai jos haluat että yksittäiset kuidut erottuvat enemmän. Asiakkailleni useimmiten kuvailen klassisia kuituja ”tekoripsimäisemmiksi” kuin volyymeja, sillä yksittäinen kuitu on paksu ja joustamattomampi kuin ohuenohut volyymikuitu.

Volyymiripsissä kuidut ovat huomattavasti ohuempia (yleensä 0.03-0.07 mm) ja kevyempiä, mikä mahdollistaa sen että niitä voidaan liimata monta kappaletta yhteen omaan ripseen. Volyymiripsissä käytetään erityistä viuhkatekniikkaa, jonka avulla kuidut saadaan liimattua kauniisti ja kestävästi omaan luonnonripseen.

Volyymiripsillä saadaan tuuheampi lopputulos kuin klassisella tekniikalla ja kaiken kaikkiaan volyymiripset ovat monipuolisemmat kuin klassiset, sillä tekijä voi itse määrittää, kuinka monta kuitua silmiin laitetaan. Volyymi tekniikkana mahdollistaa sekä hyvin luonnolliset että mahdollisesti jopa todella tuuheat megaripset!

Lopputulos riippuu omista ripsistäsi, käytettyjen kuitujen määrästä, niiden kaarevuudesta ja paksuudesta. Kerro siis toiveesi mahdollisimman tarkasti ripsimuotoilijallesi, jotta saat juuri sellaiset ripset kuin toivot.

Klassiset ripset

(oikeasti ripset lähtevät ihan samaa tahtia, oli silmissäsi volyymit tai klassiset, mutta volyymiviuhkat peittävät koloja tehokkaammin kuin yksittäiset klassiset kuidut joten klassiset näyttävät harvenevan nopeammin)

Volyymiripset

Ripsien kotihoito

Ripsien oikeanlainen kotihoito on erittäin tärkeää, jotta pidennykset ovat mukavat ja turvalliset käyttää ja jotta ne säilyttävät kauniin ulkomuotonsa.
 • Tule laittoon aina puhtain ripsin (siis myös huoltoihin). Jos ripsimuotoilijasi joutuu puhdistamaan ripsesi ennen huoltoa, on tämä puhdistukseen kuluva aika pois omasta ripsienlaittoajastasi. Ripsienpidennyksiä ei voida asentaa likaisiin ripsiin, koska tällöin pidennysten kestävyys kärsii.
 • Ripsienpidennysten puhdistus on muutenkin äärimmäisen tärkeää. Jotta ripsesi säilyttävät kauniin muotonsa ja kestävyytensä, ne kuuluu pestä päivittäin. Puhdistustuotteeksi sopii ripsienpidennyksille tarkoitettu puhdistustuote, yleensä puhdistusvaahto tai -geeli. Kaikista tärkeintä on huomioida, että käytetty tuote ei sisällä öljyä, sillä se heikentää liimasidosta ja ripsienpidennykset tippuvat nopeasti jos niihin päätyy öljyä. Suosittelen erityisesti LashLoversin Beauty Wash-puhdistusgeeliä, jonka vaahtoavan koostumuksen ansiosta ripsien puhdistus on helppoa. Näitä on myös oman hoitolani valikoimissa ja asiakkaani rakastavat tuotetta. Beauty Washilla voi pestä ripsien lisäksi koko kasvot ja puteli kuuluu ripsien alkulaiton hintaan. Yksittäin ostettuna Beauty Washin hinta on 24,50 € ja tuote kestää käytössä monta kuukautta.
 • Kohtele ripsiäsi hellävaroen. Ripsienpidennysten kanssa elo on helppoa, mutta ihan miten tahansa niitä ei silti saa kohdella. Hankaus, silmien voimakas hierominen, ripsien nykiminen ja hipeltäminen on ehdottomasti kielletty. Ripsimuotoilijaltasi saat kotiin ripsiharjan, jolla voit harjata ripset tarvittaessa, erityisesti nukkumisen ja pesun jäljiltä. Jotta ripset pysyisivät järjestyksessä ja kauniina pidempään, suosittelen lisäksi selällään nukkumista, jos mahdollista

Ripsienpidennysten kanssa voit olla ja elää ihan kuten ennenkin! Kotihoito-ohjeiden noudattaminen on helppoa, ja moni ensimmäistä kertaa pidennyksiä käyttävä yllättyy, miten helpot ja mukavat ripsienpidennykset voivat olla. Ja kukapa ei haluaisi nopeuttaa aamun kiireisiä lähtöjä tai piristää ilmettä ihan muuten vain?

Kiitos kun luit! Kerrothan tästä artikkelista myös ripsienpidennyksiä harkitsevalle ystävällesi!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä artikkelit:

Miksi ripsienpidennykset eivät pysy?

Ripsienpidennykset on suosittu kauneushoito, jolla saa pitkät ja tuuheat ripset ilman ripsivärin tarvetta. Joskus voi käydä niin, että ripsienpidennykset eivät kuitenkaan pysy toivotulla tavalla. On